TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Fizetési megoldás
Partnereink

Melyik a legjobb okosóra?

Melyik a legjobb okosóra?

 

Az okosórák egy karkötő vagy óra méretű, óra megjelenésű szupereszközök, melyek, ha megfelelő típust választunk, és következetesen élünk is az általuk nyújtott lehetőségekkel, megkönnyítik mindennapjainkat. A rengeteg funkció, mellyel egy ilyen eszköz rendelkezik, szinte egy hordozható minicomputerként segíti elő hatékonyságunkat, olykor kényelmünket vagy szórakozásunkat.

Már nagyon sokféle okosóra létezik. A fejlesztések rugalmasan követik a felhasználók igényeit, és ezek a sokoldalú eszközök napról-napra ügyesebben, pontosabban szolgálják ki használóikat. Már létezik okosóra női használatra fejlesztve, de fellelhető a választékban senior okosóra is, vagy épp okosóra gyerekeknek tervezve, sim kártyával ellátva.

 

Azonban nem csak ebben specializálódtak az okosórák. Egyértelműen kirajzolódik, hogy minden gyártó igyekszik minél több funkciót felsorakoztatni eszközein, hiszen az okosórák sokoldalúsága az egyik legfontosabb keresletet és használatot befolyásoló tényező. Azonban valójában a termékek fejlesztői ügyesen felfedezték, hogy egy-egy funkciócsoportra érdemes specializálódniuk.

 

Így aztán az a kérdés, hogy melyik a legjobb okosóra, igen szubjektívvé vált. Mindenkinél más-más funkciók élveznek prioritást, így aztán az a legjobb, ha minél testreszabottabb eszközöket választunk.

 

Okosóra aktív kalandoroknak

Létezik olyan okosóra, ami igazán aktív életet élő, akár extrém sportot, esetleg intenzív túrákat szeretőknek lett kifejlesztve.

 

A Primus névre hallgató okosóra ugyanis egy igazán masszív eszköz. A hagyományos, minden oksorónál jelenlévő hívásfogadás és üzenetírás, email olvasás és ehhez hasonló funkciók mellett kifejezetten kidomborodnak azon funkciók, melyet egy aktív életet élő használó nem nélkülözhet. Ez az eszköz ugyanis igen masszív kialakítású, vízálló és ütésálló készülék. Mindezek mellett gombelemmel működik, így egy többnapos túra esetén sem kell lemondanunk az óra használatáról, és a telefonunkat sem kell magunkkal vinnünk a természetbe. Egy ilyen eszköz kiválóan alkalmas lehet vadvízi evezésre, vízitúrákra, hegymászásra. Hiszen előnyös kialakítása mellett a sport funkciók kerültek előtérbe. Lépésszámláló, pulzusmérő, illetve alvásfigyelő, funkciókkal rendelkezik.

 

 

Egészségtudatosok okosórája

Léteznek azonban más, sportra fókuszáló órák. Például a Omnis okosóra szintén az aktív életet élőknek, illetve az egészségtudatosok órája. Ennek az eszköznek is sportos a megjelenése, bár kevésbé masszív és karakteres eszköz, mint a Bass óra. Felhasználási területek szintjén a sport funkciói igen erősek, lépésszámláló és futás mellett például hegymászás is választható sport ennél az eszköznél. Azonban a Bass okosóra esetében ez nem jár masszív kivitelezéssel, törésállósággal. Ennek ellenére megjelenése visszafogottabban ugyan, mint a másik hasonló eszköz esetében, de sportos. Letisztultabb kivitel, kellemesebb formák, kevésbé robusztus külső jellemzi ezt az órát, mely   egészségügyi funkciókban erős.

 

Ékszer és hatékonyságnövelés, okosórák nőknek

A nőknek szánt, elegáns okosórák szinte ékszerként simulnak a csuklóra. Például ilyen a Sweet Fatima, illetve Christina elnevezésű okosóra is. Megjelenésük ízléses. Míg Christina egy igazi csajos, ékszerre hasonlító kütyü, egy mindent tudó karperec, addig a szintén nőies Fatima inkább izgalmas és letisztult, de modern designjával szólítja meg a 21. századi nőket.

Azonban mindkét óra a modern nőknek szól. Azoknak, akik naprakészen igyekeznek szervezni az életüket, elfoglaltak és állandó mozgásban élnek. Minden értelemben, hiszen ezek az órák a mozgáskövető és pulzusfigyelő funkció mellett lépésszámlálást is tudnak, miközben természetesen figyelmeztetővel ellátott kalendárjuk, email megjelenítésük, hívásfogadásuk segít a mindennapi munka és magánélet közötti egyensúly megtalálásában.

 

Az Alpha One: prémium okosóra nőknek és férfiaknak is

Az Summa okosórák megjelenését a modern design és az elegancia tökéletes ötvözése jellemzi. A SIM kártyás eszközök hívások kezelésére is alkalmasak. Saját kamera, zenelejátszó, illetve diktafon: néhány példa azok közül a funkciók közül, melyek jellemzik az Alpha One okosórákat. Ezek a prémium színvonalú eszközök szinkronizálják a telefonkönyvünket, és mindenféle chat alkalmazásban naprakészek. Azonban a stopperóra, mozgás mérés és mozgással kapcsolatos rekordok felállítása, lépésszámláló és ahhoz kapcsolódó elemző funkció ugyanúgy bizonyítja ezeknek a prémium okosóráknak a sokoldalúságát, mint a légnyomásmérés, kilométernyilvántartás. Ezek az órák kiválóan menedzselik életünket, és elegánsan mutatnak csuklónkon, akár üzleti viselet mellett is.